Innsbruck

Skiën op nog geen kwartier, hippe winkels, indrukwekkende architectuur en een heus filiaal van Sacher! Innsbruck helemaal fijn!

 

Innsbruck, voor velen alleen maar bekend van de luchthaven en snel naar de piste.  Wij houden van ervan om onze vakanties te stretchen dus een extra nachtje in de stad wordt standaard geboekt. Innsbruck is gewoon leuk!

Ga lekker een rondje joggen langs de Inn, winkel in de Maria Theresien Strassen en proef lekkere drankjes en hapjes in een van de vele hippe tentjes in die Altstadt!

Ook op het gebied van cultuur is er Innsbruck van alles te zien en beleven. Das Goldene Dachl, Innsbrucks symbool in het hart van het historische centrum of de keizerlijke Hofburg, Hofkirche en Hofgarten.  Op het plein voor de Hofkirche is iedere zaterdag een rommelmarkt waar je nog voor een goede prijs mooie vintage kan kopen.

Speur naar vintage op de rommelmarkt achter de Hofkirche!

Inspired by the eye….

 

Restaurant Sacher

Het is natuurlijk oubolligheid ten top maar wat een heerlijkheid is dat! Restaurant Sacher! Persoonlijk zijn we niet zo dol op de Sachertorte en gaan we voor de originele Wiener Schnitzel of een Eduard Sachers Tafelkspitz in dit prachtige filiaal van Sacher. Ook leuk, direct na aankomst van de vroege Transavia vlucht ontbijten met een bubbeltje. Wel even reserveren.

Stage 12 hotel

Op zoek naar een leuk hip hotel dan is het Stage 12 hotel jouw stek! Boek een kamer met uitzicht op de Maria Theresien Strassen en de bergen, breng je bagage naar de kamer en dan direct de bar in! Fantastische cocktails met altijd een lekker bakje truffel popcorn.

Der Grüne Erde

Schuin tegenover das Goldene Dachl spotten wij een nieuwe concept store, Der Grüne Erde. Van meubels tot cosmetica van kleding tot  leuke hebbedingetjes voor je interieur, alles kun je er vinden. Prachtig vormgegeven en met zorg geselecteerd. Je voelt bij binnenkomst al duidelijk hun filosofie: Het verbinden van mens en natuur door ecologisch verantwoord, kwaliteitsbewust en sociaal rechtvaardig te ondernemen.
Pastel in je huis
De prachtige pastelkleuren van de huizen langs de Inn, deden ons gelijk denken aan het coole Miami behang uit de laatste Icons serie van Cole and Son.

 

De inspiratie van deze serie komt uit de Art Deco architectuur en styling uit de hele wereld. Schitterende mozaïektegels, ice cream kleuren van Miami Beach en weelderige tropische bladeren worden gecombineerd met geometrische vormen. Het doet enigszins denken aan de werken van kunstenaar Escher. Voor wie écht een statement wil maken!

Kunst route

 

Sinds kort wordt er in Innsbruck echt een te gekke rondleiding georganiseerd. Een ervaren gids neemt je mee langs de nieuwste tentoonstellingen van de hedendaagse kunst in Innsbruck. De directeuren van Kunstraum Innsbruck, Taxipalais Kunsthalle Tirol, Neue Galerie en Kunstpavillon leiden je persoonlijk rond zodat je een goed beeld krijgt van de lokale en internationale hedendaagse kunst en het culturele leven van deze prachtige stad tussen de bergen. Als afsluiter raden wij een drankje aan in het hippe en net geopende Blaue Brigitte , de bar op de bovenste verdieping van het Weisses Kreuz. Hier heb je een prachtig uitzicht over de stad en kun je lekker nagenieten met een heerlijke cocktail van het huis. Deze speciale rondleiding kun je hier boeken en is tot 26 augustus te boeken.

 

NIEUWSTE ARTIKELEN

Boekarest

Op zoek naar inspiratie en een bijzondere ervaring spotten we een Designbeurs in Boekarest. Stond redelijk hoog op onze wensenlijst, dus snel geboekt! Absoluut geen spijt van deze keuze! Een bijzondere ervaring zeker nu, op maar een paar uur rijden van een verschrikkelijke oorlog…..

Grensverleggend Gent

Recent barstte in Gent het Design Fest Gent los, een nieuw tweejaarlijks 10-daags festival waar ontwerpers grensverleggende ideeën presenteren. Wij waren erbij !

Terug naar de kust !

Niet alleen in de zomer maar het hele jaar door is het goed toeven langs onze eigen kust . We nemen je mee door de duinen, over de stranden naar de leukste plekjes !