Ga mee slapen bij PHE !

Eten , drinken , shoppen en nu ook slapen bij Piet Hein Eek . Wij waren als een van de eersten te gast !

Voor ons ronddwalen op de Dutch Design Week, voor zoonlief skaten in het net verbouwde Area 51 en ’ s avonds uiteten en slapen in het splinternieuwe hotel van Piet Hein Eek  ! Klinkt als het perfecte uitje…. en dat was het ook !

De ontwerpen van PHE ogen eenvoudig, zijn doordacht en hebben tegelijkertijd ook een zekere poëzie over zich. Zijn kleurgebruik is fenomenaal en daarnaast is hij een rasechte ondernemer, een man naar ons hart!  Op Strijp R, het voormalige Phillips terrein waar vroeger de beeldbuizen werden gemaakt, heeft hij zijn eigen wereld gecreëerd waarin dit alles samen komt. Je kunt er eten, drinken en zijn ontwerpen, maar ook die van andere kunstenaars en designers,  bewonderen, zien en kopen. En nu sinds kort dus ook slapen, we zijn benieuwd!

 

Na het inchecken gaan we naar de derde verdieping waar aan weerszijden van de gang , 13 hotelkamers zijn gerealiseerd.    PHE heeft ze allemaal anders ingericht en gestyled. Aan de wanden het werk van verschillende kunstenaars wat elke kamer een mooie eigen sfeer geeft.

Kamernummer 4 is voor ons.  Als de deur opengaat, worden we meteen binnengezogen in de wereld van PHE.  Sfeervol , uitgekiend, vintage & nieuw en de mooie werken van Gabriel Roca aan de wand. We hebben nog niet eerder plinten van koper gezien, hier wel …ook in de badkamer en zelfs op de gang!

Fris ruikend naar de fijne douchespulletjes schuiven we net op tijd aan in het restaurant achter de shop.  Ook hier een mengeling van design, vintage en kleur in een warme industriële omgeving. Het is erg druk vanavond maar dat lijkt de bediening niet te deren. Vlot en vriendelijk worden we geholpen. De kaart is klein maar fijn, net als de wijn. Een oude vaas  doet noodgedwongen goede dienst als wijnkoeler. Onze zoon stort, na zijn eerdere skate avontuur , in bij het toetje.  Die mag hij op de kamer opeten, lief!

Een oude vaas doet noodgedwongen goede dienst als wijnkoeler.

Wij nemen nog een afzakkertje in de rooftopbar op de vierde. We zijn de enige! De bar blijkt nog niet helemaal af. Desondanks ontvangen Chef Siva en zijn rechterhand ons met veel gastvrijheid. We raken in gesprek. Siva vertelt enthousiast over zijn visie en zijn plannen. Over zijn jeugd in India en zijn omzwervingen die hem uiteindelijk naar deze prachtige plek hebben geleid. Oprecht, warm en geïnteresseerd. Zo maken wij het niet vaak mee in Nederland en de kers op de taart van onze avond.

 

We ontwaken in een lekker en ruim bed. Op naar het ontbijt !

Als de liftdeuren op de tweede verdieping opengaan,  beland je in de gezellige lobby van het hotel. Naast in en uitchecken kun je hier fijn een drankje drinken en lekker ontbijten.  Loop je verder door , beland je in de expositieruimte waar je via een kruip door sluip door route een rondje kunt maken langs allerlei moois van PHE en anderen.

De zon schijnt door de hoge ramen, op de achtergrond een lekker muziekje en een perfect eitje. Wat een relaxte sfeer, we kunnen hier nog uren zitten. Helaas zit het er voor ons nu op.  Maar onze afspraak met Siva staat ! In de zomer komen we terug. Voor een cocktail en een Indiaas hapje in zijn rooftopbar.

 

Inspired by the eye….

 

Piet Hein Eek nu in blik 

De kenmerkende kleuren die PHE al jaren in zijn ontwerpen en projecten gebruikt, kun jij nu ook in je eigen woning toepassen ! In samenwerking met verffabrikant Lacq heeft PHE 40 prachtige tinten ontwikkeld die sinds kort verkrijgbaar zijn in lak , vloer en muurverf.

 

Meer moois op Strijp R

Als je toch in de buurt bent, is het zeker de moeite waard om even een blokje om te lopen . In dezelfde fabriekshal hebben zich namelijk diverse andere jonge ontwerpers gevestigd met mooie interieur labels.

Scheublin en Lindeman zitten om het hoekje . In 2017 hebben ze samen het label Haave opgezet. Lotty Lindeman ken je misschien al van de grote stoffen lampen die ze eerder heeft ontworpen. Ze heeft nu prachtige stoffen wandpanelen gemaakt , de  “Leftover Landscapes”  waarvan er enkele in de studio hangen.

Als  je van kleur houdt , moet je ook echt even langs bij Rens . Renee Mennen en Stefanie van Keijsteren van Studio RENS zijn ware kleurenkunstenaars. Bij de ontwikkeling van elke nieuw ontwerp , nemen zij kleur als basis en uitgangspunt. Denk aan tapijten met kleurrijke overloopjes , serviezen , tegels en recentelijk de  bijzondere wandobjecten van glas.

Iets verderop , aan het einde van de straat zit Studio NEL.  Koop je een bank van Nel dan wordt je bank lokaal geproduceerd met duurzame materialen zoals gerecyclede wollen truien of leer van Nederlandse biologische koeien.En wil je een nieuwe Nel bank? Lever dan je oude in voor hergebruik.  Wij waren ook erg gecharmeerd van de stalen bijzettafel Sparkle. Het blad lijkt op marmer maar is gemaakt vanvan 100% gerecycled glas van glazen flessen waardoor ook deze tafel na gebruik weer volledig hergebruikt kan worden.  Het prachtige carpet is van de buren (die van hierboven 😉 Zij kleurden oude Desso tapijttegels op geheel eigen wijze voor een tweede leven. En als je heel goed kijkt kom je ze ook tegen in …..jawel, de gangen van PHE op de eerste foto en zo is de cirkel helemaal rond !

NIEUWSTE ARTIKELEN

Boekarest

Op zoek naar inspiratie en een bijzondere ervaring spotten we een Designbeurs in Boekarest. Stond redelijk hoog op onze wensenlijst, dus snel geboekt! Absoluut geen spijt van deze keuze! Een bijzondere ervaring zeker nu, op maar een paar uur rijden van een verschrikkelijke oorlog…..

Grensverleggend Gent

Recent barstte in Gent het Design Fest Gent los, een nieuw tweejaarlijks 10-daags festival waar ontwerpers grensverleggende ideeën presenteren. Wij waren erbij !

Terug naar de kust !

Niet alleen in de zomer maar het hele jaar door is het goed toeven langs onze eigen kust . We nemen je mee door de duinen, over de stranden naar de leukste plekjes !