Proef de magie van Navigli

De gezelligste wijk van Milaan met ambachtswinkeltjes, street art en vintage items. Geen grootschalige merken maar juist werk van talentvolle ontwerpers. In de vele gezellige straatjes word je steeds verrast.

Struin mee ons mee langs de authentieke barretjes en restaurantjes in het hart van Navigli. Hoor je het gelag en de muziek? Ruik je de geur van goed eten?

Dat het 12 uur ‘s avonds is op een dinsdag lijkt niemand te deren, de terrassen zitten vol. Vanaf het terras zie je een bonte stoet van jong en oud, studenten, creatieven en wijkbewoners paraderen. Druk pratend en gebarend, langs de Naviglio Grande, het glasheldere kanaal wat dwars door de wijk loopt.

Vanaf het terras zie je een bonte stoet langs het kanaal paraderen

Mannen met rozen en polaroids proberen je ouderwets te verleiden, er is zelfs een verdwaalde gondelier. Daar krijg je trek van! Een lief gotic meisje serveert een pizza zoals alleen Italianen die kunnen maken. Iedereen is vrolijk en uitgelaten. Laatste ronde! Voldaan en vol indrukken duik je onder de knisperende lakens van een verassend boutique hotel. Ciao Ciao!

 

Inspired by the eye …

 

Tutti bene bij Maison Borella

Boutique hotel met mooie eigen sfeer, goed bed, groen binnen terras, lekkere keuken, top locatie en last but not least vriendelijke en behulpzame mensen die het je vooral graag naar de zin maken.

 

 

Design to the max

In zowel Navigli als in het naastgelegen Tortona. Geen grootschalige merken maar juist kleine design en ambachtswinkeltjes met werk van talentvolle ontwerpers. Elke keer als je de bocht omgaat in een van de vele gezellige straatjes word je verrast.

Wat deze wijken vooral zo leuk maakt is dat er ook gewoon nog veel mensen wonen.          De panden,  waar veel jonge ondernemers starten,  zijn zoveel mogelijk in originele staat gehouden en dat geeft veel sfeer. Gelukkig hier nog weinig hipster gedoe. De wijken zijn  zowel de lokale bevolking  als onder toeristen populiar  maar voelen toch authentiek aan. Neem de tijd  en ontdek de kruip en sluipdoor routes en de prachtige verborgen  binnenplaatsjes met kleine terrasjes of ateliers van kunstenaars.

De Tortona designweek was voor ons de kers op de taart en als je van design houdt , zeker een keer het bezoeken waard.

Ossobuco

is een typisch streekgerecht. Die bij restaurant Posto di Conversazione is ongeëvenaard net als de sfeer: fijn intiem met knus buitenterrasje.  Wij lachten ons slap met de bediening om die gekke straatverkopers en kregen een heerlijk lokaal gebrouwen drankje van het huis bij de koffie.

De gondel

vaart ook in Milaan en dat weten nog slechts heel weinigen. De Canottieri di San Crisistoforo roeiclub heeft er sinds kort eentje en vaart met 2 tot 6 personen over de Naviglio Grande.

Unieke vintage items

vind je elke laatste zondag van de maand in Navigli op de te gekke vlooienmarkt Mercatino dell’Usato di Porta Genova. 

Een up to date agenda vind je hier 

Streetart

kun je op heel veel plekken spotten in Milaan, maar vooral in Navigli.  Zeker op maandag als alle luiken zijn gesloten,  is er veel mooi werk te zien van lokale artiesten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NIEUWSTE ARTIKELEN

Boekarest

Op zoek naar inspiratie en een bijzondere ervaring spotten we een Designbeurs in Boekarest. Stond redelijk hoog op onze wensenlijst, dus snel geboekt! Absoluut geen spijt van deze keuze! Een bijzondere ervaring zeker nu, op maar een paar uur rijden van een verschrikkelijke oorlog…..

Grensverleggend Gent

Recent barstte in Gent het Design Fest Gent los, een nieuw tweejaarlijks 10-daags festival waar ontwerpers grensverleggende ideeën presenteren. Wij waren erbij !

Terug naar de kust !

Niet alleen in de zomer maar het hele jaar door is het goed toeven langs onze eigen kust . We nemen je mee door de duinen, over de stranden naar de leukste plekjes !