Kom ‘parels’ spotten in Tortona in Milaan!

‘s Werelds eerste 3D geprinte circulaire lamp gemaakt van sinaasappelschillen. Hoe leuk! Tijdens de Milan fashionweeks is Tortona het bruisende middelpunt waar de beroemde en jonge Italiaanse ontwerpers hun nieuwe collectie showen.

Loop met ons mee door de wijk Tortona in Milaan en kijk je ogen uit! Wat een inspirerende omgeving. In een oude fabriekshal staan een aantal kleine start ups en kunstenaars met hun ontwerpen. We spotten daar een echt pareltje!

Rechtstreeks vanaf de Siciliaanse sinaasappelbomen naar Milaan, waar dit bijzondere lampje is ontworpen en wordt geproduceerd. Wij waren direct verliefd op de eenvoud, kleur en het ontwerp. Die wil je hebben toch?! ’s Werelds eerste 3D geprinte circulaire lamp gemaakt van de schillen van sinaasappelen. Hoe leuk! Werkelijk alles klopte. Met dit pareltje haal je Milaan met zijn innovatieve en modieuze ontwerpen in huis!

Wil je dit lampje zien shinen bij jou thuis? Dan moet je nog even geduld hebben. Maar we zetten je graag op onze wachtlijst. Je hoeft ons dan alleen een berichtje te sturen onder vermelding van ‘Sinaasappel lamp’. Naar verwachting kunnen we dit pareltje vanaf december 2021 leveren.

Wij waren in Tortona tijdens de designweek. Er was zoveel te bewonderen! Natuurlijk zit onze koffer weer boordevol met inspiratie die we graag met je delen!

Wij hebben de hele dag hebben rondgelopen, mooie resultaten op de stappen teller, daar krijg je honger van, verse pasta met tartaar van rauwe garnaal, ricotta en citroen op een mini terrasje, Kom maar door!

 

Inspired by the eye….

 

Belle Donne bistro

Een authentiek restaurant met een kleine wisselde kaart. Verse truffel en tartaar van rauwe garnaal is hun specialiteit. Een klein terras waar wij heerlijk in de herfstzon zaten.

Menukaart bekijken?

 

Mudec museum

Het nieuwe museum voor de culturen, Mudec, is gevestigd in het oude fabriekspand van Ansaldo (je weet wel van de treinen). Nu kan je hier afwisselende expositie van Gauguin tot Miró bewonderen.

Overzicht van de actuele collecties

 

 

Milan Fashionweeks

Tijdens de Milan fashionweeks is Tortona het bruisende middelpunt waar de beroemde en jonge Italiaanse ontwerpers hun nieuwe collectie showen.

Meer weten?

 

Krilldesign

Een dit jonge innovatieve bedrijf heeft niet voor niets als slogan “from trash to treasure”

Krilldesign

 

NIEUWSTE ARTIKELEN

Boekarest

Op zoek naar inspiratie en een bijzondere ervaring spotten we een Designbeurs in Boekarest. Stond redelijk hoog op onze wensenlijst, dus snel geboekt! Absoluut geen spijt van deze keuze! Een bijzondere ervaring zeker nu, op maar een paar uur rijden van een verschrikkelijke oorlog…..

Grensverleggend Gent

Recent barstte in Gent het Design Fest Gent los, een nieuw tweejaarlijks 10-daags festival waar ontwerpers grensverleggende ideeën presenteren. Wij waren erbij !

Terug naar de kust !

Niet alleen in de zomer maar het hele jaar door is het goed toeven langs onze eigen kust . We nemen je mee door de duinen, over de stranden naar de leukste plekjes !